Lukk

Varsler storkontroll i julebordsesongen

(AGDER PRESS): Skatteetaten vil i år ha en stor kontroll av serveringssteder over hele landet i julebordsesongen.

Alkohol og noe godt å drikke

Foto: Matthieu Joannon

– Dette er dessverre en bransje hvor det fortsatt gjøres en del feil. Derfor varsler vi allerede nå at vi vil ha stort kontrolltrykk mot serverings- og utelivsbransjen inn i julebordsesongen, og oppfordrer dem til å ha orden på blant annet personallister og kassaapparat samt at de har betalt skatter og avgifter innen frister, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten. 

Skal sikre like konkurransevilkår 

I kontrollene vil det blant annet bli fulgt opp at personallister er riktig ført og at alt av salg er slått inn på kassen. I tillegg kan serveringssteder som er skyldig skatt og avgift få besøk av innkrevingsmedarbeidere, som vil starte en prosess for å sikre innbetaling av utestående beløp.  

Les også:  Røde Kors advarer norske turgåere

– De aller fleste følger regelverket. Vi er opptatt av å sikre like konkurransevilkår i bransjen, og at det skal få konsekvenser å ikke følge regelverket, sier Nilsen. 

Tverretatlig samarbeid 

På flere av kontrollene vil Skatteetatens skattepatrulje samarbeide med de lokale a-krimsentrene, der Arbeidstilsynet, Nav, politiet og Skatteetaten jobber sammen for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. 

– Vi vet at der vi finner brudd på regelverk knyttet til skatt og avgift begås det også ofte brudd på andre etaters regelverk, eksempelvis knyttet til lønns- og arbeidsvilkår og trygdesvindel. For å redusere belastningen for næringslivet i en hektisk periode samarbeider vi med a-krimsentrene der det er naturlig, forklarer Nilsen.   

Les også:  Kan få sparken for dårlig oppførsel på julebordet

Fakta personallister 

Serveringssteder, catering, frisørvirksomhet og skjønnhetspleiere samt bilverksteder og bilpleievirksomheter må føre personallister. En personalliste er en liste over alle som arbeider i virksomheten, inkludert ulønnet og innleid personale, og skal vise når de starter og avslutter arbeidsdagen. Listen skal føres på arbeidsplassen, og skal være tilgjengelig for kontroll i virksomhetens åpningstid. Feil ved personallistene fører til gebyr. 

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top