Lukk

Knalltøff start på året for serveringsbransjen

(AGDER PRESS): Etter en oppløftende avslutning på fjoråret, ble det bråstopp for den positive konkurstrenden i serveringsbransjen i januar.

En person som sitter i et restaurant

Foto: Manki Kim

353 norske selskaper gikk konkurs i årets første måned. Det tilsvarer en økning på 3% sammenlignet med 342 konkurser i januar i fjor.

– Det er ingenting overraskende med disse tallene. Vi ser en liten økning, men alt i alt har konkurstallene for januar holdt seg stabile de siste tre årene, med en variasjon som kun utgjør en håndfull konkurser fra år til år, sier Per Fjærestad, daglig leder i Creditsafe Norway.

– Vi forventer å ha en normal konkursutvikling også videre i 2025, med forbehold om at det fremdeles råder stor usikkerhet knyttet til globale situasjoner som kan påvirke oss. Men vi ser at det er større optimisme blant forbrukerne, og med økt kjøpekraft og, forhåpentligvis, et par rentekutt, kan vi etterhvert se at dette også påvirker konkurstallene, fortsetter han.

Les også:  Forbedrer byggesøknader for brukerne

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top