Målet med forskningen til Mensah har vært å undersøke helseeffekter og den ernæringsmessige verdien av Pekilo (Paecilomyces variotii) i fôr til laks, med fokus på vekstytelse, tarmmikrobiota, immunresponser, fiskehelse og fiskevelferd både i ferskvann og i saltvann.
For å finne effekten av forskjellig nivå av Pekilo i fôret gjennomførte Mensah forsøk med økende innblandinger. 5, 10 og 20 prosent av fôrproteinet ble erstattet av Pekilo. Resultatene fra forsøk i ferskvann viste en veldig god effekt både på vekst og på helse, spesielt på de lavere nivåene med Pekilo.
Mensah er stipendiat ved det NMBU baserte senteret for forskningsbasert innovasjon, Foods of Norway, men soppen han jobber med er langt fra en ny fôringrediens i forskningen ved senteret. Den har alt vært forsket på og testet ut i mange år, men for det meste på andre produksjonsdyr. Der har den vist å gi god vekstytelse hos kylling, gris, og kalv. Det har imidlertid vært mangel på kunnskap rundt effekten Pekilo har på fisk.