Mens teknologimasterne øker med 27 prosent, har markedsføring, kommunikasjon og ledelse/HR en økning på 14 prosent. Økningen skyldes blant annet to nye mastertilbud. Master i anvendt folkehelsevitenskap har en økning på hele 70 prosent.
– Vi er godt fornøyd med at det er flere søkere til masterstudiene våre. Dette er en god og ønsket utvikling med tanke på Kristianias planer om å bli universitet, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Kristiania.
Godt etablerte bachelorstudieprogram innen økonomi, teknologi og helsevitenskap har en økning, samt Kristianias nisjestudier som Logistikk. Særlig stor er økningen på bachelorstudiet Økonomi og ledelse med 23 prosent.
De kreative studiene og de kunstfaglige utdanningene på høyskolen har flere innsendte opptaksprøver enn på samme tid i fjor, på tross av 18 prosent færre søkere.
– Dette indikerer at vi har flere sterkt motiverte søker i år enn i fjor på disse fagene, sier Lind.
Hun forklarer nedgangen i antall søkere til disse utdanningen med dyrtid, og at slike studier er de som er mest utsatt i usikre tider.
Søknadstallene til Fagskolen Kristiania er opp 12 prosent.
– Økningen skyldes både flere søkere til nettstudier, og overtakelsen av studentene fra Studieforbundet AOF. Høsten 2024 tok Kristiania ansvar for at studentene som var tilknyttet konkurssammede AOF kunne fullføre studiene sine, sier Lind.