Varene har en visuell stil som minner om fyrverkeriartikler fra 1950- og 60-tallet. Inntektene går til Dyrebeskyttelsen Norges arbeid for et mer dyrevennlig samfunn.
Fire lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen Norge står på stand kommende og neste helg: Oslo og Akershus, Nord-Jæren, Bergen og Hordaland, og Sør-Trøndelag.
I samarbeid med byrået Mvh satser Dyrebeskyttelsen Norge på en kampanje som skal opplyse om hvor skadelig privat fyrverkeri er for dyr og mennesker, og som på sikt kan bidra til et forbud.
Fyrverkeri er en belastning for mange dyr. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har avdekket at 23 prosent av 5000 hunder reagerte negativt på fyrverkeri, og hadde en mild til alvorlig form for lydfobi.
I forbindelse med nyttårsfeiringen 2021/2022, endte 80 hunder på rømmen som følge av fyrverkeri, ifølge hundegruppen Rømlingen som sporer opp hunder som har kommet på avveie.
Hvert år går verdier for 50-60 millioner kroner opp i brann i forbindelse med nyttårsfeiring 31. desember og 1. januar, ifølge Tryg Forsikring og Finans Norge. 67 prosent vil erstatte fyrverkeri med kommunalt dronefyrverkeri eller lasershow, ifølge en nasjonal undersøkelse av NITO fra 2023.
NITO har mange medlemmer i brann- og redningsetatene rundt i landet, og som rykker ut til ulykker og branner som følge av fyrverkeriulykker på nyttårsaften.
I Agder vil man ikke se slike boder som er i regi av Dyrebeskyttelsen.