– Vi gleder oss til å komme til Bekkestua senter, sier markedsleder Marius Holmgren i Bondens marked Oslo og omegn. Han forteller at det blir godt utvalg på markedet.
– På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Utvalget varierer med naturens sesonger og regionen du bor i. Alt er småskala og lokalt produsert, laget av den du handler med. På dette markedet blir det alt fra hjortekjøtt og økologisk storfekjøtt til lefser, sier Holmgren.
Han forteller om bønder og matprodusenter som både utvikler nye produkter og tar vare på gamle tradisjoner. Sirupstynnkakebakeriet baker for eksempel sirupstynnkaker etter bestemors oppskrift.
Mens bedriften Gullkolla er et samarbeid mellom bønder som vil ta vare på storferasen Østlandsk rødkolle. Bedriften med kortest reisevei er Grini hjemmebakeri, som har kransekaker som hovedprodukt.
En annen som ser fram til mangfoldet på markedet er senterleder Christin Werge Johansen. Hun har ønsket Bondens marked til senteret i lang tid.
– Vi gleder oss til å smake på all den gode maten og vi legger til rette for en hyggelig opplevelse for de besøkende, sier Johansen.
Bekkestua Senter tiltrekker seg kunder som bor i hele Bærum, Asker og Oslo vest. En vanlig uke har de 40 000 besøkende.