– Etter en muntlig instruks fra utenriksdepartementet i Aserbajdsjan har BBC motvillig besluttet å stenge sitt kontor i landet. Vi beklager på det sterkeste dette innskrenkende tiltaket mot pressefriheten, som vil hindre vår evne til å rapportere til og fra Aserbajdsjan til vårt publikum i landet og utenfor, sier BBC i en uttalelse.
BBC hadde sine redaksjoner i hovedstaden Baku, men nå har myndighetene suspendert den britiske kringkasteren. De har nå fått en ordre om å stenge ned redaksjonene etter at de først ble anklaget for å politisere sakene i landet, ifølge departementets talsperson Ayahan Hajizade.
I tillegg legger han til at stengingen av lokalkontoret ikke påvirker akkrediteringen av BBC-korrespondenter.
Aserbajdsjans president Ilham Alijev, som også er kjent for å ha tatt delt i den såkalte kavar-diplomatiet», har siden han ble president hevdet at medier som undergraver Aserbadjdsjan ikke bør ha en plass i landet.
Siden første året han ble president har han fått kraftig kritikk for å kneble pressefriheten for flere journalister. Dette har også medført at flere medieselskapet har måttet avslutte sine virksomhet, og jobbe i utlandet for å dekke nyhetene.
BBC News har vært en av de viktigste medieselskapene i verden når det kommer til nyheter fra Aserbajdsjan. Flere journalister har brukt BBC og Reuters som følge av nyhetene fra landet, fordi statlige medier i landet har ikke vært på samme nivå når det kommer til fakta.
BBC News Azerbaijani når i gjennomsnitt én million mennesker hver uke, og publikummet har økt, ifølge TV-kanalen.
Aserbajdsjan regnes som et av de farligste landene å være journalist i. Hvert år blir flere titalls journalister fengslet, og flere medier har blitt stengt.
I fjor ba Norsk Journalistlag (NJ) den norske delegasjonen ta opp den kritiske mediesituasjonen med arrangørlandet.
Amnesty International har dokumentert en økning i fengslinger av uavhengige, kritiske stemmer det siste året. Landet står overfor en alvorlig menneskerettighetskrise, der journalister og menneskerettighetsforkjempere forfølges, fengsles og tortureres, skrev Norsk Journalistlag i november i fjor.