Årsaken skal være på grunn av høy gjeld og priser, ifølge Fædrelandsvennen.
Problemet er også at færre bruker strekningen som deretter gir lite penger inn til staten.
Regjeringen mener slik det er nå er det ikke lønnsomt for vanlige folk. Endringen kommer som følge av at det er færre bilister som tar i bruk den nye strekningen som følge av bomprisene.
Her bes de, i samråd med utbyggingsselskapet Nye Veier, bompengeselskapet Ferde og Agder fylkeskommune, om å gjennomgå finansieringsopplegget for hele E39 fra Kristiansand til Lyngdal på nytt, skriver avisen.
Fylkesordfører Arne Thomassen vil diskutere muligheten for å fremme en ny bompengeproposisjon i Stortinget, melder NRK.
Tidligere gikk Nye Veier ut og advarte mot økte bomsatser i Kristiansand.
Norges Lastebileier-Forbund (NLF) mener det vil utfordre trafikksikkerheten og fører til høyere klimautslipp.
Siden Stortinget vedtok takstene mellom Kristiansand og Røyskår, har satsene i de nåværende bomstasjonene steget med 25,7 %. Transport er allerede en vesentlig kostnad for produksjonsbedrifter vest for Kristiansand.
Flere av disse pålegger nå transportbedriftene å kjøre omveier for å unngå bompengebelastning. Konsekvensen er dårligere trafikksikkerhet, høyere klimautslipp og dessuten lavere inntekter til bomprosjektet, som kan dra innkrevingsperioden ut i tid.
Norges Lastebileier-Forbund er ikke prinsipielt imot bompenger, og få setter trolig større pris på nye og trafikksikre veier enn NLFs medlemmer. De økte utgiftene skal uansett viderefaktureres kundene.
Problemet er at de økte kostnadene skaper utfordringer for transportkjøperne.
– Dersom prisøkningen fortsetter for de tre bomstasjonene som ennå ikke er åpnet, vil kostnaden for strekningen Kristiansand–Røyskår (rett ved Pit Stop-avkjøringen til Kvinesdal) ende på 908 kroner én vei, altså 1.816 kroner tur-retur Kristiansand–Lyngdal, sa regionsjef, Reidar Retterholt tidligere.
– Hvis dette mønsteret fortsetter helt til Ålgård, vil de 16 milene med ny vei koste omtrent 2.448 kroner i bompenger. Dette er basert på en flat takst, men faktiske satser kan variere noe. Vi forutsetter i regnestykket også at hele veien vil være ferdig innenfor samme innkrevingsperiode på cirka 15 år.