Lukk

Minst 200 ballistiske missiler mot Israel

(AGDER PRESS): Den iranske revolusjonsgarden har sendt minst 200 missiler mot Israels om et svar på drapet på en rekke Hizbollah-medlemmer.

a lightning bolt striking a city

Arkivfoto: Mohammed Ibrahim

Det melder The Jerusalem Post.

I en uttalelse gitt til israelske medier etter angrepet, lovet IDF at de ville slå kraftig til over hele Midtøsten tirsdag kveld.

Ifølge avisens skal en palestinsk arbeider fra Gaza blitt drept som følge av fragmenter av raketter som falt i byen Jeriko på Vestbredden.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skal i en uttalelse ha sagt at administrasjonen sporet det rapporterte dødsfallet til den palestinske sivile på Vestbredden.

Samtidig som Iran skjøt minst 200 missiler inn mot Israel skal iranske myndigheter ha advart Israel.

Talsperson for det israelske forsvaret IDF svarer følgende på angrepet:

– Israel står overfor trusler på mange fronter og fortsetter å handle mot dem for å forsvare Israels folk. Vi fortsetter å operere for å demontere Hamas sine evner for å sikre at de aldri igjen kan utføre en lignende massakre som 7.oktober mot oss. Og vi opererer intensivt mot Hizbollah-terrororganisasjonen i Libanon for å gjøre det mulig for innbyggerne i Nord-Israel å vende hjem i trygghet. Dette er vårt oppdrag og vi er fast bestemt på å oppfylle dem.

Talsperson for det israelske forsvaret, IDF, Daniel Hagari. Pressefoto: IDF

Den iranske delegasjonen i FN har svart følgende angrepet fra Israel som har ført til at flere Hizbollah-medlemmer har blitt eliminert.

– Skulle det sionistiske regimet våge å svare eller begå ytterligere ondsinnede handlinger, vil en påfølgende og knusende reaksjon følge, heter meldingen fra den iranske FNs delegasjonen i et innlegg på X.

Israelske myndigheter og det israelske militæret IDF skal også ha respondert retorisk i kjølvannet av det iranske angrepet ved å si at det vil få konsekvenser for missilangrepet mot Tel Aviv.

Foreløpig er det uklart når Israel kommer til å slå tilbake, men flere diplomater rundt om i verden ber Israel inngå en fredsavtale, samt en våpenhvile inn til en fredsavtale er ferdig utarbeidet.

IDF sier de vil opprettholde bakkeinvasjonen i Libanon og sier at de er forberedt på enhver angrep mot Israel.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top