Lukk

Milliardgave til nytt akuttbygg i Kristiansand

(AGDER PRESS): Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre besøkte Sørlandet sykehuset i Kristiansand. Under besøket hadde han med seg pengesekken.

Foto: Ratio Arkitekter

– Jeg er veldig glad for at vi nå har lagt disse pengene på bordet slik at det nye akuttbygget forhåpentligvis kan stå ferdig i 2028, sier Vestre til NRK.

Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet å innvilge et investeringslån på 1,623 milliarder kroner til nytt akuttbygg ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, ifølge statskanalen.

Vestre har tidligere sagt at kvaliteten på sykehusene skal holde stand, og derfor vil han nå ta tak i problemet. Etter flere år med vannlekkasjer, dårlige fasiliteter og pasienter på gangen vil han nå bedre forholdene på sykehuset i Kristiansand.

Han sier også at han vil bedre tjenester til pasienter på nyfødtintensiven og andre intensivavdelinger på sykehuset. I tillegg vil forbedre kvaliteten på akuttmottaket som gjør at det går an å håndtere pasientmengden.

– Det nye bygget vil legge til rette for gode arbeidsforhold og god pasientbehandling. Nyfødtintensiv vil kunne gi familiebasert omsorg, og sykehuset vil få økt operasjonsstuekapasitet, sier Iversen og ser med glede på endringene som vil komme, sa prosjektsjef for nytt akuttbygg Per W. Torgersen til nettstedet til Sørlandet Sykehus.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top