Lukk

G7-landene gir Israel rett til å svare på angrepet

(AGDER PRESS): G7-lederne har blitt enige om at Israel har retten på sin side å svare på rakettangrepet fra Iran.

BAKKEOPERASJON: Dette bilde ble publisert av IDF 2.oktober i forbindelse med bakkeoperasjonen i Libanon. Foto: IDF FORCE

Under G7-møtet sa USAs president Joe Biden at et militært svar må være proporsjonalt.

Under samtalen ble det diskutert om hvordan de kan jobbe sammen for å koordinere et svar på Irans angrep på Israel. Videre ble det diskutert hvordan G7-lederne kan koordinere diplomatisk innsats fremover for å sikre stabilitet i Midtøsten, heter det i et referatlogg fra utenriksdepartementet i USA.

Minst 200 missiler ble skutt inn mot Israel som et svar på drapet på en rekke Hizbollah-medlemmer. Irans rakettangrep har blitt fordømt av flere vestlige ledere.

I en uttalelse gitt til israelske medier etter angrepet, lovet IDF at de ville slå kraftig til over hele Midtøsten.

Mandag kveld startet det israelske forsvaret IDF bakkeoperasjonen mot det sørlige Libanon. Åtte israelske soldater skal ha mistet livet siden operasjonen startet.

Talsperson for IDF, Daniel Hagari sier at det pågår nærkamp med Hizbollah-terrorister i det sørlige Libanon. Samtidig pågår det luftangrep mot Hizbollahs posisjoner.

Etter de kraftige angrepene mot Hizbollah-anlegg i Libanon sa Hagari følgende:

– Israel står overfor trusler på mange fronter og fortsetter å handle mot dem for å forsvare Israels folk. Vi fortsetter å operere for å demontere Hamas sine evner for å sikre at de aldri igjen kan utføre en lignende massakre som 7.oktober mot oss.

Det er foreløpig uklart når Israel vil svare på det iranske angrepet.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top