Lukk

Satte ny passasjerrekord i september

(AGDER PRESS): Widerøe satte ny passasjerrekord i september. Kabinfaktoren økte til 73,5 prosent med nesten 360.000 passasjerer.

a large air plane flying through a blue sky

Foto: robin mikalsen Via Unsplash

Rekrutteringen av nye piloter skyter fart, samtidig med at erfarne styrmenn trenes og trer inn i nye roller som kapteiner. Den positive trenden gir også utslag i rekordmange nyutdannede kabinansatte.

September ble nok en historisk måned for Widerøe. Aldri før i løpet av selskapets 90 år lange historie, har så mange passasjerer flydd med flyselskapet på én enkelt måned.

Med en reduksjon av kapasitet på seks prosent mot forrige måned, og knappe tre prosents økning sammenlignet med samme periode i fjor, endte det totale antall passasjerer for september måned på 356.259 passasjerer. Det betyr en passasjerøkning på 17 prosent.

Til tross for kun en marginal økning av produksjonen mot fjoråret utgjorde kabinfaktoren totalt 73,5 prosent. En økning av fyllingsgraden på flyene på 6,7 prosentpoeng mot september 2023. Produksjonen målt i ASK er opp fem prosent. 

– Vi er svært tilfredse med september måned. At vi lykkes å føre pilene videre oppover muliggjør økning på etterspurte ruter. Vi produserer litt mer enn fjoråret samtidig som vi lykkes med å fylle flyene vesentlig bedre. Det er gledelig, forsetter han. Når vi nå også bruker høsten og vinteren på å ruste opp besetningskorpset, håper vi å kunne fortsette den positive trenden. Vi har allerede planlagt neste sommer og gjør oss klare til tidenes sommersesong, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top