Lukk

KLM øker innkjøp av bærekraftig flydrivstoff

(AGDER PRESS): Den fornyede avtalen med TotalEnergies er et av Air France-KLM sine største innkjøp av bærekraftig flydrivstoff (SAF) noensinne.

a large jetliner sitting on top of an airport runway

Foto: Aron Marinelli Via Unsplash

– Air France-KLM er ledende i bransjen når det kommer til bruk av bærekraftig flydrivstoff. Vi topper listen over selskaper som bruker mest SAF i verden. Og nå sikrer vi større volum, i tråd med målet vårt om å blande inn 10 % SAF i flydrivstoffet innen 2030.

Det sier Tom Verbugt, General Manager i Air France-KLM Northern Europe, om avtalen som TotalEnergies og Air France-KLM nylig har signert. For to år siden forpliktet TotalEnergies seg til å levere 800 000 tonn SAF til Air France-KLM sine flyselskaper.

– Avtalen styrker vår forpliktelse, og er en nær dobling fra forrige avtale. Den strekker seg over en 10-årsperiode, frem til 2035, og er en av de største kjøpskontraktene for SAF som Air France-KLM har signert til dags dato, legger Maria Hagelberg til. Hun er Sustainability Lead i Air France-KLM Northern Europe.

Produksjonen finner sted i TotalEnergies sine franske og europeiske bioraffinerier, og drivstoffet skal brukes til Air France-KLM sine flygninger fra ulike steder i Europa, deriblant Frankrike og Nederland.

– Air France-KLM har som mål å redusere sine CO2-utslipp per passasjer og kilometer med 30 % sammenlignet med nivåene i 2019, samt at minst 10 % av drivstoffet på alle flygninger skal bestå av SAF. I tillegg har vi iverksatt en streng innkjøpspolicy, og vi kjøper kun annengenerasjons SAF som ikke konkurrerer med global matproduksjon, sier Hagelberg.

Det betyr at SAF levert til Air France-KLM av TotalEnergies, lages av avfall og rester fra den sirkulære økonomien.

– Det er gledelig å se at både tilbudet og etterspørselen etter SAF øker. Det er stor etterspørsel etter bærekraftig flydrivstoff, noe vi også ser i økende grad blant våre kunder. Produksjonskapasiteten øker også på globalt nivå, og i Norden legges det ned en stor innsats for å øke produksjonen av bio-SAF samt e-drivstoff. Denne investeringen er et viktig skritt for å redusere flyindustriens klimaavtrykk, avslutter hun.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top