Lukk

Vil nå prosentmålet om økologisk produksjon

(AGDER PRESS): Målet for produksjon må ses i sammenheng med etterspørsel og mulighet for en økonomisk bærekraftig verdikjede. Nå vil Norges Bondelag jobbe for at ti prosent av produksjonen blir økologisk.

Herd of Cows Grazing on Grass

Foto: Pixabay Via Pexels

– Det er viktig med økologisk produksjon, og når vi skal jobbe for at ti prosent av norsk matproduksjon skal være økologisk, innebærer det en satsing. Økologisk matproduksjon har miljøverdi som i seg selv er verdifull, og har en selvsagt plass når vi skal bli mer selvforsynt, sier Bodhild Fjelltveit, 1. nestleder i Norges Bondelag.

I dag er litt over fire prosent av arealet økologisk drevet og vi har en markedsandel for melk på vel 3 prosent og egg på ca. 7 prosent. Andelene for kjøtt, frukt og grønt er betydelig lavere.

– Det er viktig at målet er realistisk å få til, samtidig som det skal være et mål å strekke seg etter. Markedsmuligheter og at det er et landsdekkende mål er avgjørende for oss, sier Bodhild Fjelltveit.

Hun mener at dette ikke er noe Bondelaget kan gjøre alene, men må samarbeide med bøndene for å nå målet.

– For å nå dette målet, må det flere gode krefter til. Vi ønsker derfor å invitere alle som ønsker mer økologisk produksjon og mat, til å jobbe sammen, sier Fjelltveit, og sikter til både resten av landbruks-Norge, myndighetene, dagligvarekjeder og innkjøpere i offentlig sektor.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top