Lukk

Folkeuniversitetets Fagskole får nye eiere

(AGDER PRESS): En utdanningsinstitusjon med en lang historie får nye eiere etter at Fagskolen Diakonova Holding AS har kjøpt Folkeuniversitetets Fagskole AS. Oppkjøpet skal bidra til å styrke fagmiljøene.

table, chairs, sofa

Foto: StockSnap Via Pixabay

Fagskolen Diakonova Holding AS ønsker å bidra til å sikre en fortsatt god drift og videre utvikling av Folkeuniversitetets Fagskole, inkludert dens fagmiljøer og studietilbud, ansatte og studenter. 

– Folkeuniversitetets Fagskole og Fagskolen Diakonova er komplementære. En samling av disse fagmiljøene gir dagens og morgendagens studenter nye muligheter. Oppkjøpet skaper også nye muligheter for arbeidsgivere og samfunnet sier styreleder i Fagskolen Diakonova Holding AS, Ingunn Moser. 

Ivareta studentenes rettigheter og muligheter

– Vi er forpliktet til å ivareta studentenes rettigheter og muligheter, samt sørge for at fagmiljøer og ansatte kan fortsette å utvikle seg. Vårt mål er å bygge videre på den sterke posisjonen fagskolen allerede har, og vi har et svært langsiktig perspektiv, sier Jørn-Henning Theis, administrerende direktør i Stiftelsen Diakonova Haraldsplass.

Vemodig med avvikling, men positivt for vår fagskole

– Det er trist at Folkeuniversitetet etter nesten 160 år må legge inn årene. Så er vi likevel glade for at vi klarte å sikre selskapet Folkeuniversitetets Fagskole AS videre drift gjennom en avtale med denne nye eieren, sier Lina Vibe, styreleder i Folkeuniversitet. 

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top