Lukk

Oppfordrer norske borgere i Libanon til å forlate landet

(AGDER PRESS): De siste dagene har det vært en rekke eksplosjoner i Libanon, og mange israelske angrep mot Sør-Libanon. Sikkerhetssituasjonen i landet er alvorlig og kan raskt forverres ytterligere.

The Lebanese Flag on Pole with the Marina Tower in Beirut, Lebanon on Background

Foto: Jo Kassis Via Pexels

Norske borgere i Libanon oppfordres igjen til å forlate landet mens det fortsatt er mulig, opplyser Regjeringen i en pressemelding. 

Mange personer er drept i de siste dagenes eskalering i Libanon, og det meldes om flere tusen skadde. Mandag har det vært flere kraftige israelske luftangrep mot Sør-Libanon. Flere flyselskaper har kansellert sine avganger til og fra Beirut internasjonale lufthavn. De siste dagers hendelser legger også et stort press på helsevesenet i landet.

Situasjonen i Libanon er nå ytterst usikker, og kan bli betydelig verre. Hvis situasjonen i Libanon forverres, vil utenrikstjenesten ha svært få eller ingen muligheter til å bistå norske borgere i landet. I en krisesituasjon vil svært mange mennesker forsøke å forlate landet samtidig. Det kan da bli vanskelig å forlate Libanon med fly, via sjøveien eller med bil. 

Hvis du har mulighet til å forlate landet nå, bør du derfor gjøre det. Muligheten til å forlate Libanon kan bli mindre på kort varsel, er den klare oppfordringen fra regjeringen.

Utenriksdepartementets reiseråd for Libanon er på aller høyeste nivå. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Libanon, og oppfordrer nordmenn som befinner seg i Libanon til å forlate landet.  

Regjeringen oppfordrer norske borgere i Libanon til å registrere seg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar. Utenriksdepartementet og ambassaden i Beirut kan sende meldinger til alle som har registrert seg hvis en krisesituasjon oppstår. Det er nå rundt 60 personer som har registrert seg i Libanon, men det faktiske tallet kan være høyere.  

Utenriksministeren Espen Barth Eide har tidligere oppfordret nordmenn til å forlate landet som følge av konflikten som har eskalert seg den siste tiden.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top