Lukk

7 av 10 tror på boligprisvekst

(AGDER PRESS): Husholdningenes forventninger til boligprisene tok seg litt opp fra august til september, og er på et høyt nivå, viser ferske tall fra NBBLs Boligmarkedsbarometer.

bruges, appartements, city

Foto: Life-Of-Pix Via Pixabay

– Husholdningene venter at boligprisene skal videre opp og flertallet mener at rentetoppen er nådd, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

I september oppga 68 prosent at de tror boligprisene vil være høyere om et år. Dette var litt flere enn i august, og nær rekord-nivået i juni på 71 prosent. Husholdningenes forventninger har gjort en helomvending siden årsskiftet. I desember i fjor trodde nær 27 prosent at boligprisene ville være lavere om et år, i september i år er andelen redusert til 6 prosent. 

– Husholdningene har sterk tro på at boligprisene skal videre opp, samtidig venter et stort flertall at lånekostnadene ikke skal øke mer. Dermed har husholdningene nå få insentiver til å utsette eventuelle boligkjøp. Dette er trolig med på å forklare hvorfor aktiviteten på bruktboligmarkedet har vært høy den siste tiden. Utsikter til høy nominell lønnsvekst, bedret kjøpekraft og fortsatt optimistiske forventninger til markedet peker mot at boligetterspørselen vil ta seg opp fremover, forklarer Midsem. 

Enda flere mener rentetoppen er nådd  

Et stort flertall av husholdningene tror at rentetoppen er nådd. I september ventet 77 prosent at boliglånsrenten enten er lavere eller uendret om et år fra nå. Andelen økte fra 73 prosent i august.  

Boligmarkedsbarometeret holdt seg på et høyt nivå 

Jobbtryggheten holdt seg på et høyt nivå i september. Samlet betyr dette at boligmarkedsbarometeret holdt seg på et svært høyt nivå i september, litt høyere enn i august.  

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top