Lukk

Norge er enige med Kosovo om frihandelsavtale

(AGDER PRESS): Norge og de andre EFTA-landene er enige om en frihandelsavtale med Kosovo. Avtalen bidrar til å fremme økt samhandel og samarbeid mellom Kosovo og EFTA-landene, og støtter opp under Kosovos ambisjoner om tettere politisk og økonomisk integrasjon med resten av Europa.

a view of a city from the top of a hill

Foto: Mario Heller Via Unsplash

– Det er veldig positivt at vi har fått på plass en avtale med Kosovo. Denne avtalen er et viktig bidrag i arbeidet med å fremme økt samarbeid og tettere økonomisk integrasjon mellom Kosovo og resten av Europa, sier næringsminister Cecilie Myrseth (AP).

Avtalen dekker handel med varer og tjenester immaterielle rettigheter, konkurranse, og handel og bærekraftig utvikling. Kosovo har en ambisiøs handelsagenda, som er tett knyttet til at landet lykkes med politisk og økonomisk integrasjon med resten av Europa. Avtalen med EFTA er et viktig skritt på veien i dette arbeidet.

Forhandlingene mellom Kosovo og EFTA-landene (Island, Liechtenstein, Norge og Sveits) startet høsten 2022, og ble ferdigstilt 26. september 2024.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top