Lukk

Skal forebygge vold mot brøytemannskaper

(AGDER PRESS): Kristiansand kommune opplyser at de nå vil samarbeide med Agder politidistrikt om å forebygge vold mot brøytemannskaper.

A Truck Clearing the Road of Snow

Illustrasjonsfoto: Danila Popov Via Pexels

– Mannskapene opplever både vold og trusler. Det er et økende problem, sier produksjonssjef Glen Allan Eikeland i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Flere av hendelsene skal dreie seg om fysisk angrep mot brøytemannskaper.

Torsdag kveld hadde over 70 brøytemannskaper samlet for å forberede seg til den kommende sesongen. Ifølge avisen er det første gang at politiet deltar på et slik møte som handler om vold mot brøytemannskaper.

– Vi er helt avhengig av jobben de gjør, og fortjener at vi verner om dem, sa Jan Terje Aas, som er enhetsleder i Agder politidistrikt til forsamlingen, sitert av avisen.

Flere brøytemannskaper har blitt utsatt for skjellsord og spytting, deriblant trusler som har blitt anmeldt og varslet til kommunen.

Under forsamlingen ble det også informert om at brøytemannskaper har blitt utsatt for vold. Noen av sjåførene skal ha blitt utsatt for fysiske slag.

I februar ble en brøytebilsjåfør utsatt for vold, hvor han ble fysisk angrepet da han var på jobb i Røyken i Asker, ifølge Drammens Tidende.

Det ble dermed opprettet straffesak og vedkommende som gikk til fysisk angrep fikk status som mistenkt for kroppskrenkelse.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top