Lukk

Krise for 500 fagskolestudenter

(AGDER PRESS): 500 studenter får ikke utdanningen de er lovet. ONF mener at statsråd Oddmund Løkensgaard Hoel må bryte inn og sikre studentene grunnleggende rettigheter.

Foto: Daniel DeNiazi via Flickr

Nå er det virkelig krise for nærmere 500 fagskolestudenter! Etter at AOF gikk konkurs og Akademiet ikke har fått NOKUTs godkjenning til å overta og drifte studiene, står studentene i en kaotisk situasjon. De har alle trodd de skulle starte på fagskolen denne uka, men Akademiet har ikke hatt godkjent akkreditering før de startet opp.

– Det er uheldig at vi har fått en situasjon hvor Akademiet har igangsatt studier uten at nødvendige akkrediteringer er på plass. Nå og i framtida må vi ha et system hvor det juridiske er tydelig og hvor det alltid foreligger nødvendig akkreditering før fagskoler startes opp, sier Thea Tuset, leder for Organisasjon for Norske Fagskolestudenter.

Studentene sviktes fullstendig i denne situasjonen. De står i fare for ikke å få fullføre de høyere yrkesfaglige utdanningene sine. Statsråd Oddmund Løkensgaard Hoel må sørge for at studentenes rettsikkerhet blir styrket slik at dette aldri kan skje i framtiden. Det må også tas grep for å sikre studentenes rettigheter umiddelbart.

– Organisasjon for Norske Fagskolestudenter krever umiddelbar handling fra statsråden for å sikre studentenes grunnleggende rettigheter og unngå at denne saken vokser seg stadig større, avslutter Thea Tuset.

28. juni begjærte styret til Studieforbundet AOF Norge konsernet konkurs, også fagskolen som var underlagt det. I den anledning mistet 84 ansatte jobben sin på dagen. 500 studenter og flere titalls fagskolekandidater ble kastet ut i et sort hull av ubesvarte spørsmål.

Fagskoledelen av AOF ble kjøpt opp av Akademiet, som skulle ta over og drifte videre. Akademiet har ikke fått godkjennelse til å drifte de studiene de kjøpte opp, da de ikke har akkreditering for å drive fagskole. Da står studentene igjen i en krise. En krise som gjør at de ikke har studier å gå til og som kan ha alvorlige økonomiske konsekvenser for mange av studentene.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top