Lukk

Flere barnefamilier velger Lanzarote i vinter

(AGDER PRESS): Nordmenn setter pris på muligheten til å fly direkte til Lanzarote i vinter. Salget til den unike kanariøya har økt med 16 % sammenlignet med samme tid i fjor, og barnefamiliene er i klart flertall.

Flere nordmenn vil til Lanzarote, ifølge en undersøkelse. Foto: TUI

På Lanzarote er byggestilen gjennomtenkt med lave, hvitkalkede hoteller i tråd med reglene til den berømte arkitekten Cesar Manriqe. Naturen byr på et spennende, vulkansk «månelandskap» i tillegg til kystens vakre strender med solgaranti. 

– 16 % flere velger Lanzarote i år totalt sett sammenlignet med i fjor. Vi ser at bergenserne er ekstra ivrige etter å forlate det klassiske regnværet til fordel for sola med en økning i bestillinger på hele 30 % sammenlignet med i fjor, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen, og legger til:

– Vi har lagt på ekstra kapasitet til Lanzarote denne vinteren, siden vi så økende etterspørsel i fjor. De aller fleste nordmenn velger fortsatt Gran Canaria om vinteren, men det er artig at stadig flere prøver noe litt annerledes. Og det er litt sånn at har man først reist til Lanzarote en gang, drar man ofte tilbake hvert eneste år. Vi har mange stamgjester, og mange nye barnefamilier som reiser dit i år, sier Mørk-Løwengreen. 

– Barnefamiliene velger helst Flamingo Beach, og det forstår jeg veldig godt. Det er et veldig barnevennelig hotell, men langgrunn strand og en skikkelig herlig landsbyfølelse, sier Mørk-Løwengreen. 

Lanzarote er en vulkansk øy, noe som betyr unike opplevelser blant annet i Timanfaya National Park. Her kan du oppleve en unik restaurant designet av Cesar Manriqe, hvor maten grilles på vulkanens varme. Manrique har skapt en rekke severdigheter der naturen er en del av kunstverket.

– Vinen fra Lanzarote er også kritikerrost, fordi lavaasken gir vinen en helt spesiell og unik smaksprofil, forteller Mørk-Løwengreen. 

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top