Lukk

Mandag oppheves bålforbudet

(AGDER PRESS): 15. september oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. Det betyr at du kan kose deg med bål i norsk natur.

fire, bonfire, night

Foto: 12019 Via Pixabay

På grunn av skogbrannfare er det generelt bålforbud i Norge fra 15. april til 15. september. Fra mandag av er det dermed tillatt å tenne bål i skog og mark igjen. 

– Bålet er for mange en viktig del av turopplevelsen, særlig nå når høstmørket senker seg og kveldene blir kjøligere. Bålet gir både varme og hygge, og er for mange et samlingspunkt i naturen, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv. 

Sjekk lokale forhold og husk bålvett 

Selv om det generelle bålforbudet oppheves, kan det være utvidet forbud i enkelte områder der det har vært lite nedbør. I alle tilfeller er det viktig å ta visse forholdsregler før du tenner opp bål, understreker Lier. 

– Retten til å tenne bål i skog og mark er en viktig del av allemannsretten, men forsikre deg alltid om det er trygt å tenne bål der du er. Selv om høsten ofte byr på fuktigere forhold, er det viktig å huske på at skogbunnen fortsatt kan være tørr etter sommeren. Vær obs på vær- og vindforhold, og sørg for at glørne er helt slukket før du går, sier Lier. 

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top