Lukk

Forsvarsløftet med drahjelp til byggenæringen

(AGDER PRESS): Forsvarets langtidsplan (LTP), vedtatt av et enstemmig Storting, slår fast at det skal gjennomføres en kraftfull satsing på eiendom, bygg og anlegg for å styrke Forsvarets operative evne.

two men wearing hard hat standing near clear glass window

Foto: Guilherme Cunha Via Unsplash

NHO Byggenæringen ønsker at prosjektene kommer ut i markedet så raskt som mulig.

Totalt er det om lag 100 mrd. kroner som skal brukes frem til 2036. Vedlagte tabell viser den fylkesvise fordelingen og hvor mye som er planlagt og igangsatt investert.

– Dette er svært godt nytt for mange lokale bedrifter i en byggenæring som opplever mangel på oppdrag. De betydelige investeringene ute i fylkene bidrar til å holde folk i jobb og kompetanse i bedriftene gjennom en tøff periode, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen.

Forsvaret understreker selv behovet for å få fart på bygging og vedlikehold av sine bygg og infrastruktur.

– Nå er det viktig at Forsvaret raskt får prosjekter ut i markedet og involverer bedriftene i byggenæringen tidligsier Solli.

I LTP skriver regjeringen at de vil særlig prioritere etablering av boliger, kvarter og kaserner. Det er godt nytt for et boligmarked som blir stadig strammere, og et nyboligsalg som nærmest har stoppet helt opp.

Ifølge tall fra Boligprodusentenes Forening bygger vi i år under halvparten (15 000) av det årlige boligbehovet (30 000) i Norge.

Solli oppfordrer til ett konkret grep for økt boligbygging i nærheten av Forsvarets avdelinger og militærleirer over hele landet:

– Om Forsvaret kjøper seg inn i ferdig planlagte boligprosjekter som nå sliter med å få solgt nok boenheter til å få byggelån i banken, så er det vinn-vinn for alle. De prosjektene vil være ferdig på veldig kort tid og klar til bruk, avslutter Solli.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top