Lukk

Nato-øvelse i Arendal

(AGDER PRESS): Det pågår nå en stor NATO-øvelse utenfor Arendal. Her bruker de blant annet ubåt og to ulike redningskapasiteter om bord.

Black Submarine in Dock

Illustrasjonsfoto: Erik Mclean

ut fraForsvaret opplyser at målet for øvelsen er å kunne bli bedre på å redde personellmannskapet om bord i vanskelige situasjoner og samarbeid om å redde liv fra ubåt i nød.

– Det som skal trenes på er å redde personell ut fra ubåtene. Det er to ulike redningskapasiteter som blir brukt. Et system som er om bord på et svensk fartøy, og det andre er NATO Submarine Recue System, sier kommunikasjonsbefal i Sjøforsvaret, Helene Synes til NRK.

Norge er vertskap under årets NATO-trening.

Båtfolk blir oppfordret av havnesjefen i Arendal, Rune Hvass, at folk som vil ut og nyte båtlivet må holde seg unna NATO-øvelsen og ubåten.

Han sier til NRK også at den vanlige båttrafikken ikke blir rammet, men oppfordrer båtfolket om å følge med på de maritime VHF-kanalene.

– Det blir et hyggelig besøk av mange NATO-fartøy. Men når øvelsen går for seg på utsiden av Tromøya bør folk holde avstand, sier Hvass til kringkasteren.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top