Lukk

– Alle steiner må snus for å redusere sykefraværet

(AGDER PRESS): Arbeidsgiverforeningen Spekter legger i dag frem sine innspill til de kommende forhandlingene om en ny IA-avtale.

Foto: Thomas T. Kleiven/ Spekter.

Spekters fire punkter handler om en tydeligere satsing på å redusere sykefraværet, behovet for utredning før man gjør endringer i sykelønnsordningen, en helhetlig gjennomgang av Sysselsettingsutvalgets forslag, og behovet for mer kunnskap om kvinners sykefravær.

– Nå må alle steiner snu, mener Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen.

– Økningen vi har sett i sykefraværet så langt i år bør blinke som en varsellampe for oss alle, sier Bratten, og legger til:

– Vi ser klart flere tilfeller av sykefravær knyttet til psykiske lidelser og ettervirkninger etter pandemien. Flere unge står i fare for å havne permanent utenfor arbeidsmarkedet. Nå må vi snu alle steiner for å stanse denne utviklingen.

Bratten er bekymret for hvordan en økt arbeidsgiverfinansiering vil påvirke målene i arbeidsmarkedsmeldingen om å inkludere flere unge i arbeidslivet.

– Vi kan ikke innrette oss slik at arbeidsgiver tar en for stor risiko ved å ansette mennesker fra grupper med høyt sykefravær.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top