Lukk

Hellas får EU-hjelp i massive skogbranner

(AGDER PRESS): I Hellas er det meldt om store skogbranner i nærheten av byen Athen. Nå har fire EU-land bestemt for å sende store ressurser i slukningsarbeidet.

city with high rise buildings during night time

Utsikt over byen Athen. Foto: Anasmeister

Mandag sa EU at fire medlemslandene at Romania, Italia, Frankrike og Tsjekkia vil sende ressurser til å slå slå ned de store brannene.

– EUs sivilbeskyttelsesmekanisme ble aktivert etter forespørsel fra greske myndigheter, sa EU-talsmann, Balazs Ujvari, i en uttalelse, ifølge Reuters.

Landene har nå blitt enige om å sende flere brannmannskap og andre ressurser som skal slå ned de massive brannene som truer Athen.

Myndighetene i Hellas kunne i en uttalelse på mandag si at det er viktig at alle bidrar i slukningen slik at ikke brannene gjør større branner.

Ifølge nettstedet France Info skal franske beredskapsmyndigheter sende 180 brannmenn og 55 brannbiler til Hellas.

Ifølge flere medier ble en person funnet død, og det skal antas å være en kvinne som ble funnet i en butikk nord i Athen.

Flere tusen mennesker er blitt evakuert som følge av de store brannene, og brannmannskapet kunne tidligere advare at hjem, skoler og bedrifter er truet av flammene, ifølge den greske avisen Ekhathimerini.

Hellas har i flere år blitt utsatt for store skogbranner. I juli hadde 1300 skogbranner som måtte slås ned, hvor de blant annet sa at det var krevende som følge av mye vind i området.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top