Lukk

Ber skolene om å heise Pride-flagg

(AGDER PRESS): Kristiansand kommune har bedt flere skoler om å heise Pride-flagg, men flere skoler er ikke like begeistret over oppfordringen fra kommunen.

flag, pride, lgbt

Foto: Astrobobo

Rektor ved Flekkerøy skole, Tormod Lien sier til NRK at han ikke ønsker at skolen skal være en kamparena for politiske saker som er så polarisert.

Kommunen har sendt ut et skriv til alle skoler der de har bedt dem om å heise flagget når Skeive Sørlandsdager i Kristiansand skal arrangeres.

«Enhetene oppfordres til å heise regnbueflagget i forbindelse med Pride-markeringen. (…) Dette er viktige verdier vi i vår kommune ønsker å holde fast ved», står det i en av e-postene, som kommunalsjef i Kristiansand kommune, Rune Heggdal har sendt ut.

Problematikken rundt Pride er at selve regnebueflagget og arrangementet har skapt et mer polarisert samfunn. Dette er noe rektorer ved skolene mener at dette bør unngås.

Tidligere har det vært store diskusjoner om å heise regnbueflagget, hvor flere av politikerne mener at det skaper splittelse mellom innbyggerne. Andre mener at det er en viktig feiring som bør markeres oftere.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top