Lukk

SAS-sjefen med 340.000 kroner i lønn hver uke

(AGDER PRESS): Mens flere sliter med å få dagene til å gå rundt, hadde SAS-sjefen Anko van der Werff en lønn på 17,7 millioner kroner i 2023. Det vil si at han tjente 340.000 kroner hver uke.

a large jetliner sitting on top of an airport runway

Foto: Niklas Jonasson

En ny nyansatt kabinasantt har en lønn på 330.000 kroner i året. Det er like mye som SAS-sjefen får i løpet av en ukes tid på kontoret.

For SAS-sjef Anko van der Werff har nemlig sagt nei til kravene om økt lønn og bedre arbeidstider. Dermed er det ikke uvanlig at det trappes opp til en utvidet streik fra og med onsdag.

I verste fall kan dette bety slutten for SAS dersom streiken pågår i over tid.

For lønna til van der Werff i 2023 hadde nemlig en grunnlønn på 12,7 millioner kroner, og 4,7 millioner kroner i pensjonsoppsparing. I tillegg kommer det frem at han hadde en godtoppgjørelse på 300.000 kroner, viser tall som E24 har kartlagt. Tallene viser også i årsrapporten som er offentliggjort.

Flere hundre kabinansatte gikk ut i streik etter det de mener er dårlig lønn og krevende arbeidsforhold i SAS.

I lang tid har de kabinansatte båret mye av byrden nedskjæringene i SAS har medført. Stadige kriser har ført til oppfordring om mer fleksibilitet, kutt i lønn og uforsvarlig arbeidsvilkår, er bare en av momentene som kommer frem hos ansatte.

Fra og med onsdag kan flere ruter til og fra Kjevik flyplass i Kristiansand være rammet. Pågår dette i over tid kan det bli slutten for SAS, og eventuelt de høye lønningene til van der Werff.

SAS opplyser at opp til 40 avganger er allerede innstilt søndag. Dette gjelder innenriks- og utenriksruter, ifølge NTB.

– Dersom du som reisende får endret din reise som følge av streiken får du beskjed direkte fra SAS. Dersom du ikke får annen beskjed, skal du møte som normalt.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top