Lukk

Utlyser konkurranse om drift og vedlikehold i Agder

(AGDER PRESS): Nye Veier åpnet like før sommerferien konkurransen om en av de største kontraktene på drift og vedlikehold av veier i Agder.

road, highway, journey

Foto: Pixabay

Kontrakten har en estimert verdi av inntil 1,4 milliarder kroner inkludert alle opsjoner, og maksimal varighet på inntil åtte år. Denne avtalen utfordrer standarder for innovasjon, bærekraft og økonomisk effektivitet på drift av veiene.

Den nye kontrakten gjelder følgende veier i Agder er: 

  • E18: Fra Arendal til Tvedestrand i Agder, og fra Dørdal til Langangen i Telemark 
  • E39: Fra Kristiansand til Lyngdal i Agder 

– Bilistene trenger veier som er åpne og sikre hele året, og for fellesskapet er det viktig å tenke nytt rundt hvordan vi kan få mer igjen for våre felles ressurser. Konkurransen legger til rette for å fornye og utfordre hvordan veier kan driftes og vedlikeholdes, sier Finn Aasmund Hobbesland, som er direktør for samfunn og utvikling i Nye Veier. 

Avtalen har en estimert verdi på 840 millioner kroner, pluss tre årlige opsjoner. Brukes alle opsjonene er den samlede estimert verdien på 1,4 milliarder kroner.  

– Vi har forenklet beskrivelsene av hva som skal gjøres og bruker funksjonskrav der det er mulig. Dette gir rom for entreprenøren til å utvikle og forbedre driften av veiene. Vi ønsker å utvikle samarbeidet med entreprenøren. Den økonomiske modellen, vår digitale plattform og krav til målrettede planer skal sikre at driften blir effektiv, utdyper Hobbesland.  

Deriblant er strekningen E6, fra Kolomoen til Moelv og fra Roterud til Øyer i Innlandet.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top