Lukk

Næringslivstopp siktet for seksuelt krenkende adferd

(AGDER PRESS): En næringslivstopp er blitt sagt opp etter at han plasserte et skjult kamera på badet i en leilighet som han delte med en politiker, to kolleger og en journalist under Arendalsuka.

A man holding a cell phone in his hand

Foto: Samsung Memory Via Unsplash

Styrelederen i organisasjonen bekrefter til NRK at han har sagt fra seg alle roller.

Mannen skal ha plassert et skjult kamera på badet i en leilighet han delte med en politiker, to kolleger og en journalist i Dagens Næringsliv.

Mannen som hadde en toppstilling i en organisasjon skal ifølge flere medier være siktet for seksuelt krenkende adferd.

– Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt, sier mannens forsvarer Alexander Nyheim Jenssen til kringkasteren.

Videre skriver forsvareren at han er villig til å samarbeide med politiet, og avklare alle aspekter i saken.

Ifølge sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Janne Johannessen skal en journalist i avisen ha avdekket bruken av spionkamera på badet. Han er blant de som er fornærmet i saken.

– Han fattet mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler, gjorde noen kjappe undersøkelser og fant ut at høyttaleren egentlig var et spionkamera.

Arbeidsgiveren er blitt varslet om saken, og har opprettet en varslingssak.

– Arbeidsgiver ble varslet umiddelbart og har innledet en varslingssak i tråd med selskapets rutiner for det. Varslerne har fått tilbud om advokatbistand fra sin arbeidsgiver, og det er bakgrunnen for at jeg nå bistår mine klienter i denne saken, sier Advokat Harald Kvarme, som bistår de to kvinnelige kollegene i saken.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top