Lukk

Falsk bilde av en syk Mr. Bean går viralt

(AGDER PRESS): Et bilde som tilsynelatende viser Rowan Atkinson er syk og ligger i senga, er falsk. Nå blir bilde av han delt.

Foto: Facebook / Original

Det skriver faktasjekkere av nettsiden Factly.

For å sjekke sannheten til den virale påstanden, utførte faktasjekkere bak nettsiden et omvendt bildesøk på bildet som førte de til rette kilden av bildet.

For bildet er nemlig ikke av Rowan Atkinson som mange hevder. Mannen på bilde er nemlig av Barry Balderstone, som døde i oktober 2019 av Parkinson sykdom, i følge den britiske avisen Daily Mirror.

Bilde er ifølge flere medier tatt dagen før han døde. Bilde skal være angivelig retusjert, hvor man kan se at de har manipulert et bilde av ansiktet til Rowan Atkinson.

Agder Press har tatt et bildesøk på Google og andre nettsider hvor man ser at den er delt flere ganger. Mange av de som har delt den skriver at de vil be for ham. Hvis man tar et søk på Google Nyheter, får man et annet søk.

Da kommer det flere resultater at bilde er manipulert og at det forekommer en falsk nyhet om at den britiske skuespilleren er syk.

Og skulle man fortsatt hevde at Mr. Bean er alvorlig syk, så må vi nok stille spørsmål om hvorfor han deltok på den britiske Grand Prix for to uker siden (Se video).

Parkinsons sykdom er en kronisk nevrologisk sykdom som fører til at kroppen gradvis mister evnen til å bevege seg normalt, ifølge Helse Norge.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top