Lukk

Store opptøyer etter presidentvalget i Venezuela

(AGDER PRESS): Presset øket mot den sittende presidenten i Venezuela,Nicolás Maduro (61) etter at folket mener at han stjal valget.

people standing near gray metal fence during daytime

Ill.foto: Koshu Kunii

Den sittende presidenten hevder at han vant valget med et solid resultat med 51,2 prosent. For mange innbyggere mener de at Maduro stjal valget.

i hovedstaden Caracas har nemlig flere protester gått hardt ut mot den sittende presidenten. Nå har det oppstått flere protester og et opprør er i ferd med å eskalere seg.

Ifølge avisen El Nacìonale har militærpolitiet i landet begynt å skyte tåregass mot demonstranter som avviser at valgresultatene er reell.

Nyhetsbyrået EFE bekrefter at militær politi har skutt gassbomber (tåregass) mot demonstrantene. Protestene skjer i ulike kvartaler i byen og flere strekninger skal være stengt som følge av situasjonen.

Flere av protestene fremstår fredelige, men andre skal ha kastet stein og knuser vinduer. Demonstrantene mener at Maduro har vært uærlig mot folk, spesielt opposisjonen som mener han bør gå av snares.

Med det gjeldende valgresultatet som opposisjonen mener at han stjal valget, blir Maduro sittende som president i tredje periode.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top