Lukk

Rock Pocket kan bli Årets bedrift

(AGDER PRESS): Tre finalister er nå valgt ut til å kunne bli Årets bedrift, og spillutviklerselskapet Rock Pocket fra Vestfold er en av finalistene. De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Prisen deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse 3. juni i Oslo.

– Vi i Rock Pocket er veldig stolte og glade. Det å bli nominert til Årets bedrift er en annerkjennelse for mange år med mye hard jobbing. Vi er et godt team, nesten som en familie, og vi er lidenskapelig opptatt av å lage morsomme og lærerike spill. For oss i Rock Pocket føles det å bli nominert som «revenge of the nerds», og vi vil bruke det for alt det er verdt i forhold til norske og internasjonale kunder. Nominasjonen gjør oss enda stoltere og gladere Rock-Pocketere og enda sterkere i troen på egen kompetanse og markedsforståelse, sier Ivan Moen, CEO i Rock Pocket.

Rock Pocket utvikler spill for mobil, PC, nettbrett og konsoll. De har laget mange spill rettet mot barn og unge, og har tatt en tydelig posisjon i spillsegmentet, både nasjonalt og internasjonalt. Bedriften ble startet i november 2008 med en ansatt. I dag teller selskapet 11 ansatte, og har fem innleide på fulltid.

Velfortjent

Spillutviklerselskapet henter inn de siste trender og kunnskap fra det internasjonale markedet og på den måten holder de seg i fronten på utvikling av nye spill.

– Vi vil bygge et spennende og kreativt spillutviklingsmiljø her i Norge. Vi jobber hardt for å bidra til at norsk spillindustri får tatt igjen litt av forspranget våre naboland har, samt få mer fokus og oppmerksomhet på spillindustrien her til lands. Vi vil tiltrekke oss unge talenter som deler vår lidenskap for spill, og invitere dem inn i vår verden, sier Moen.

Innovasjon Norge kom i dialog med Rock Pocket i 2010 og tente på selskapets idé og gründerens kompetanse og stå-på-vilje.

– Det er flott, men også velfortjent at Vestfold er representert med en så god kandidat til Årets bedrift. Dette er et godt eksempel på at det finnes gode kreative gründere med store ambisjoner og tilsvarende gjennomføringskraft i fylket. Vi så at selskapet hadde gode forutsetninger for å lykkes i markeder både hjemme og ute fra dag én. Selskapet er et svært godt eksempel på at lokale ideer gir globale muligheter. Spillindustrien er fortsatt i sterk vekst – dette gir muligheter for de aller beste. Rock Pocket har lykkes, noe en fantastisk utvikling og omsetningsvekst viser, sier Tore Øystein Strømsodd, direktør i Innovasjon Norge Buskerud Vestfold.

Belønner verdiskapere
Innovasjon Norge følger bedrifter fra tidlig fase, bidrar med markedskompetanse og deltar i finansiering av utviklingsprosjekter. Når de er klare til å gå ut i verden, står vi til rådighet gjennom våre 38 kontor i utlandet. Ved å benytte seg av våre tjenester internasjonalt, kommer bedriftene raskere til de rette kontaktene.

På Signalkonferansen 3. juni deler Innovasjon Norge også ut priser til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Årets gründer
Green Tech Marine fra Vest- Agder 
Nordic Nanovector fra Oslo
Secure-NOK fra Rogaland

Årets bedrift
Aptomar fra Trondheim
Coldwater Prawns fra Møre og Romsdal 
Rock Pocket fra Vestfold

Årets Innovasjonsmiljø
Sintef Raufoss Manufacturing/Vestre Toten kommune fra Oppland
VinterTroms
Ålesund kunnskapspark fra Møre og Romsdal

Årets verdiskaper
Hedersprisen utnevnes på Signalkonferansen

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top