Lukk

Hedrer kremen av norsk næringsliv

(AGDER PRESS): - Vi er stolte over den konkurransekraft og kompetanse som de nominerte representerer. Finalistene som står igjen er kremen av norsk næringsliv, og alle er gode rollemodeller for andre gründere, bedrifter og innovasjonsmiljøer, sier Finn Kristian Aamodt, fungerende administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge belønner verdiskapere
Innovasjon Norge deler ut pris til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Finalistene kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Hvem som til slutt stikker av med seieren blir avslørt på Signalkonferansen, 3. juni i Oslo.

Årets gründer
Green Tech Marine, Vest-Agder
Green Tech Marine har utviklet en skrubber som renser eksosen fra skip på en energieffektiv måte.  – Det er imponerende å se at en liten nyetablert bedrift i løpet av kort tid har lykkes, både teknologisk og markedsmessig i konkurranse med store internasjonale selskaper, sier Erling L. Hellum, direktør for Innovasjon Norge i Agder.

Nordic Nanovector, Oslo
Nordic Nanovector har utviklet en ny medisin som brukes mot lymfekreft. – Nordic Nanovector er et spennende selskap som med sine løsninger vil kunne bidra til banebrytende innovasjoner i kreftbehandling, sier Toril Mølmen, direktør for Innovasjon Norge i Oslo, Akershus og Østfold.

Secure-NOK, Rogaland
Secure-NOK utvikler dataverktøy for IT-sikkerhet og fokuserer på nye typer angrep som virus, orm, spionasje og sabotasje. – Teknologien har et stort forretningspotensial. Secure-NOK er en svært målrettet bedrift som ligger foran sitt eget tidsskjema, sier Marit Karlsen Brandal, direktør for Innovasjon Norge i Rogaland.

Årets bedrift
Aptomar, Trondheim
Aptomar har utviklet en unik sensor for å avdekke tykkelse av olje på havoverflaten, til bruk innen oljevern verden over. – Aptomar har en viktig plass i oljevirksomhetenes beredskap for oljeutslipp, og vil redusere konsekvensene for miljøet dersom et uønsket oljeutslipp skulle forekomme, sier direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge Sør-Trøndelag.

Coldwater Prawns, Møre og Romsdal  
Coldwater Prawns of Norway er landets eneste tilbyder av 100 prosent norske reker.  – Både internasjonale og norske kunder er villige til å betale for den kvalitet og sporbarhet som bedriften tilbyr. De er med på å fremme en mer miljøbevisst og bærekraftig sjømatnæring, og det er viktig, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør i Innovasjon Norge, Møre og Romsdal.

Rock Pocket, Vestfold
Rock Pocket utvikler spill for mobil, PC, nettbrett og konsoll.  – Selskapet er et svært godt eksempel på at lokale ideer gir globale muligheter. Spillindustrien er fortsatt i sterk vekst – dette gir muligheter for de aller beste. Rock Pocket har lykkes, noe en fantastisk utvikling og omsetningsvekst viser, sier Tore Øystein Strømsodd, direktør i Innovasjon Norge Buskerud Vestfold.

Årets innovasjonsmiljø
Ålesund Kunnskapspark, Møre og Romsdal  
Ålesund Kunnskapspark har hatt en sentral rolle i utviklingen av regionens innovasjonssystem og samhandling mellom næringslivet, kunnskapsmiljøene og det offentlige.
– 
Kunnskapsparken bidrar til en positiv profilering, og synliggjør framtidsmuligheter og spennende karrieremuligheter i de sterke klyngemiljøene i regionen, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør Innovasjon Norge i Møre og Romsdal.

VinterTroms
VinterTroms organiserer klyngesamarbeidet i Arena Lønnsomme vinteropplevelser. Klyngen består av rundt 50 aktører, derav 44 reiselivsbedrifter. – VinterTroms har gått foran og samlet sentrale aktører i en målrettet reiselivsklynge, et arbeid som har gitt utrolige resultater for næringen, sier Stein-Gunnar Bondevik, direktør i Innovasjon Norge Troms og Svalbard.

Sintef Raufoss Manufacturing og Vestre Toten kommune, Oppland
Sintef Raufoss Manufacturing er fasilitator for det organiserte klyngesamarbeidet. Vestre Toten kommune er vertskommune.          – Sintef Raufoss Manufacturing er en sterk motor for innovasjon, nyskaping og utvikling av industrimiljøet på Raufoss.  Gjennom samarbeidet med Vestre Toten kommune har SINTEF Raufoss også vist at verktøy og prosesser utviklet for økt produktivitet i industrien er overførbare og har bærekraftig spredningseffekt både til andre næringer og til offentlig sektor, sier Torunn Aass Taralrud, direktør for Innovasjon Norge i Oppland.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top