Lukk

Nordic Nanovector kan bli Årets gründer

(AGDER PRESS): Tre finalister er nå valgt ut til å kunne bli Årets gründer, og Nordic Nanovector fra Oslo er en av finalistene. De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Prisen deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse 3. juni i Oslo.

– Vi er veldig stolte over å bli nominert til Årets gründer. Det er flott at folk legger merke til forskningen vi driver med. Det hjelper oss å få frem informasjon og hvilket potensial denne medisinen har på en alvorlig kreftsykdom, sier Jan A. Alfheim, CEO i Nordic Nanovector.

Innovasjon innen kreftbehandling
Nordic Nanovector har utviklet en ny medisin som brukes mot lymfekreft. Den største omsetningen av legemidler i verden brukes på kreftbehandling. Den nye medisinen består av et målsøkende antistoff som er tilført et radioaktivt atom som binder seg til overflaten på lymfekreftcellene. Den radioaktive strålingen trenger inn i selve kreftcellen og skader den fra innsiden. Denne behandlingen gir større treffsikkerhet mot kreftcellene enn dagens behandling. Forsøk viser at dette er en effektiv måte å behandle denne typen kreft på. 

Prisen Årets gründer går til en person eller bedrift som har utviklet et nytt produkt eller en ny tjeneste med stort forretningsmessig potensial.

– Nordic Nanovector er et spennende selskap som med sine løsninger vil kunne bidra til banebrytende innovasjoner i kreftbehandling. Vellykket kommersialisering er en forutsetning for at forskningen skal komme kreftpasienter til gode. Løsningen kombinerer forskning fra flere miljøer i Osloregionen, og viser at den norske kreftklyngen har stort potensiale, sier Toril Mølmen, direktør for Innovasjon Norge i Oslo, Akershus og Østfold.

Stort marked
Rundt 220 000 mennesker får påvist lymfekreft hvert år. I Norge ligger tallet på rundt 1000 personer årlig. Om museforsøkene, som viser at lymfekreften stopper opp, også viser seg å ha samme virkning på mennesker, vil markedet for den nye medisinen være stort. Selskapet ble etablert i 2009, og flere i teamet har bakgrunn fra Algeta som i dag er en milliardsuksess knyttet til behandling av prostatakreft.

– Kommersialisering er lange og ressurskrevende prosesser, men Nordic Nanovector leverer god framdrift og har skapt tillit i kapitalmiljøene for sitt arbeid, sier Toril Mølmen.

Belønner verdiskapere
Innovasjon Norge følger bedrifter fra tidlig fase, bidrar med markedskompetanse og deltar i finansiering av utviklingsprosjekter. Når de er klare til å gå ut i verden, står vi til rådighet gjennom våre 38 kontor i utlandet. Ved å benytte seg av våre tjenester internasjonalt, kommer bedriftene raskere til de rette kontaktene.

På Signalkonferansen 3. juni deler Innovasjon Norge også ut priser til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Årets gründer
Green Tech Marine fra Vest Agder 
Nordic Nanovector fra Oslo
Secure-NOK fra Rogaland

Årets bedrift
Aptomar fra Trondheim
Coldwater Prawns fra Møre og Romsdal 
Rock Pocket fra Vestfold

Årets innovasjonsmiljø
Sintef Raufoss Manufacturing/Vestre Toten kommune
VinterTroms
Ålesund kunnskapspark fra Møre og Romsdal

Årets verdiskaper
Hedersprisen utnevnes på Signalkonferansen

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top