Lukk

Kan komme fra Møre og Romsdal

(AGDER PRESS): Det koker av gründeraktivitet i Møre og Romsdal og to av ni nasjonale kandidater kommer fra fylket. Cold Water Prawns og Ålesund Kunnskapspark konkurrerer henholdsvis om å bli årets bedrift og årets innovasjonsmiljø.

logo Agder Press nyheter verden

De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Prisen deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse 3. juni i Oslo.

–  Vi er veldig stolte over at fylket er representert med to så gode og ulike kandidater. Det viser at Møre og Romsdal er i front på viktige næringer i Norge. Coldwater Prawns of Norway har vist at det lønner seg å satse på toppkvalitetsprodukter. Både internasjonale og norske kunder er villige til å betale for den kvalitet og sporbarhet som bedriften tilbyr. De er med på å fremme en mer miljøbevisst og bærekraftig sjømatnæring, og det er viktig, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør i Innovasjon Norge, Møre og Romsdal.

Coldwater Prawns of Norway er finalist i kategorien Årets bedrift
Coldwater Prawns of Norway er den eneste tilbyder av 100 prosent norske reker. Selskapet har sin hovedsatsning på eksport, og har Europa, USA og Asia som sine markeder.

– Vi føler oss beæret over å være nominert til denne prisen. For oss er dette en bekreftelse på at det vi har gjort så langt har vært rett – og at fokus på marked, produkt, innovasjon og kvalitet i alle ledd også vil være rett strategi i årene fremover. Vi har vist at det går an å lykkes ved å tenke utradisjonelt i en tradisjonell næring. Derfor betyr det selvfølgelig svært mye for oss å bli lagt merke til på denne måten, sier Knut Helge Vestre, administrerende direktør i Coldwater Prawns of Norway.

Les også:  – Står ikke i stil med krisen verden står i

Produktutviklingen i selskapet er en kontinuerlig prosess for å utvikle produkt og emballasje som markedet etterspør. Coldwater Prawns of Norway ble etablert i 2007 og er Norges største salgsselskap på norske reker. Bedriften er en del av en gruppering bestående av fire trålere og ett produksjonsanlegg.

– Vi er en liten, men effektiv og slagkraftig gjeng som er stolt av å selge et av verdens reneste og beste produkt, norske reker. Coldwater Prawns of Norway satser videre med lønnsom vekts, med fokus på merkevarebygging, innovasjon av norske høykvalitetsprodukter fra hav til fat, sier Knut Helge Vestre.

Ålesund Kunnskapspark er finalist i kategorien Årets innovasjonsmiljø

Ålesund Kunnskapspark har som mål å skape et helhetlig og regionalt innovasjonssystem med globale nettverk gjennom å samkjøre aktivitetene slik at de forsterker hverandre.

– Ålesund Kunnskapspark har en synlig posisjon og et godt omdømme som kunnskaps- og verdiskapingsmiljø både nasjonalt og internasjonalt. Kunnskapsparken bidrar til en positiv profilering, og synliggjør framtidsmuligheter og spennende karrieremuligheter i de sterke klyngemiljøene i regionen, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør Innovasjon Norge i Møre og Romsdal.

Les også:  Over 650 uten strøm i Flekkefjord

Kunnskapsparken ble etablert i 1999, og har hatt en sentral rolle i utviklingen av regionens innovasjonssystem og samhandling mellom næringslivet, kunnskapsmiljøene og det offentlige. Både bedrifter og kunnskapsaktører i regionen har store fordeler av det sterke samspillet og den gode innovasjonskulturen i miljøet.

– Kunnskapsparken har over tid bygget opp et komplett og samkjørt innovasjonsselskap for å bidra til gode bo- og arbeidsmuligheter i regionen. Det er derfor svært hyggelig at arbeidet som er gjort får denne annerkjennelse. Det gir også en god indikasjon på at vi har skapt noe som fungerer for regionen, sier Per Erik Dalen, administrerende direktør i Ålesund Kunnskapspark.

Kunnskapsparken driver et omfattende system av inkubatorer i regionen og er fasilitator for tre næringsklynger: NCE Maritime, Legasea og Norwegian Rooms. Parken har hatt en sentral rolle i utviklingen av Campus Ålesund; med Norsk Maritime Kompetansesenter og Offshore Simulator Centre som viktige aktører.

– Gjennom å skape et helthetlig og synkronisert system bidrar alle våre aktiviteter til å forsterke hverandre, og derved oppnås ønskede resultater. Gjennom globaliseringen har også det offentlige kommet i konkurranse og fra å bare drive innovasjonsaktiviteter for næringslivet, har vi nå også overført vår innovasjonskraft til det offentlige. I samspillet næringsliv, akademia og det offentlige lever vi opp til vårt slogan «Innovativt samspill i praksis, sier Dalen.  

Les også:  Jordskjelv i Sunnhordland

Årets innovasjonsmiljø premieres for langsiktig, målrettet samarbeid om felles utfordringer innenfor innovasjon og verdiskaping. Sunnmøre er en region preget av samarbeidsvilje og innovasjonsevne, og med en dynamisk og komplett maritim næringsklynge som en viktig drivkraft.

Belønner verdiskapere
Innovasjon Norge følger bedrifter fra tidlig fase, bidrar med markedskompetanse og deltar i finansiering av utviklingsprosjekter. Når de er klare til å gå ut i verden, står vi til rådighet gjennom våre 38 kontor i utlandet. Ved å benytte seg av våre tjenester internasjonalt, kommer bedriftene raskere til de rette kontaktene.

På Signalkonferansen 3. juni deler Innovasjon Norge også ut priser til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Årets gründer
Green Tech Marine fra Vest-Agder 
Nordic Nanovector fra Oslo
Secure-NOK fra Rogaland

Årets bedrift
Aptomar fra Trondheim
Coldwater Prawns fra Møre og Romsdal 
Rock Pocket fra Vestfold

Årets innovasjonsmiljø
Sintef Raufoss Manufacturing/Vestre Toten kommune fra Oppland
VinterTroms
Ålesund Kunnskapspark fra Møre og Romsdal

Årets verdiskaper
Hedersprisen utnevnes på Signalkonferansen

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top