Lukk

Green Tech Marine kan bli Årets gründer

(AGDER PRESS): Tre finalister er nå valgt ut til å kunne bli Årets gründer, og Green Tech Marine fra Vest-Agder er en av finalistene. De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Prisen deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferansen 3. juni i Oslo.

– Det er veldig hyggelig å bli nominert til en denne prestisjetunge prisen. Nominasjonen vil bety mye i form av av annerkjennelse og publisitet fra en høyt respektert tredjepart, forteller Peter Strandberg, administrerende direktør i Green Tech Marine.

Energieffektiv shippingrens

Green Tech Marine har utviklet en skrubber som renser eksosen fra skip på en energieffektiv måte. Internasjonal skipsfart er storforbruker av fossilt brensel og dermed en bransje det er satt fokus på med hensyn til miljøkrav.  

Prisen Årets gründer går til en person eller bedrift som har utviklet et nytt produkt eller en ny tjeneste med stort forretningsmessig potensial.

– Bedriften jobber innenfor et spennende felt som Innovasjon Norge prioriterer høy. Det er derfor veldig gledelig at Green Tech Marine er nominert til Årets gründer, sier Erling L. Hellum, direktør for Innovasjon Norge i Agder.

Krav om rensing

IMO (International Maritime Organization) har nå besluttet at alle skip som seiler må ettekomme krav om rensing innen 2015. I første rekke dreier det seg om krav for rensing av svovelutslipp. Disse utslippene er store fordi bunkersen som brukes er tungolje. Det finnes alternative lettere drivstoffalternativer, men de er alle mye dyrere. Renseteknologien som Green Tech Marine har utviklet betyr at en fortsatt kan bruke tungolje som bunkers for de skipene som installerer skrubberen i sine skip. Det økonomiske potensialet er stort og det samme er verdiskapingen i Norge. Prosjektet er internasjonalt i samme grad som bransjen den skal betjene.

–  Det er imponerende å se at en liten nyetablert bedrift i løpet av kort tid har lykkes, både teknologisk og markedsmessig, i konkurranse  med store internasjonale selskaper. Selskapet ble etablert i 2010, men har allerede i dag en betydelig ordrereserve på 500 millioner kroner, forteller Erling L. Hellum.

Belønner verdiskapere
Innovasjon Norge følger bedrifter fra tidlig fase, bidrar med markedskompetanse og deltar i finansiering av utviklingsprosjekter. Når de er klare til å gå ut i verden, står vi til rådighet gjennom våre 38 kontor i utlandet. Ved å benytte seg av våre tjenester internasjonalt, kommer bedriftene raskere til de rette kontaktene.


På Signalkonferansen 3. juni deler Innovasjon Norge også ut priser til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top