Lukk

Aptomar kan bli årets bedrift

(AGDER PRESS): Tre finalister er nå valgt ut til å kunne bli Årets bedrift, og Aptomar fra Trondheim er en av finalistene. De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Prisen deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse 3. juni i Oslo.

– Årets bedrift er en utmerkelse med veldig sterke vinnere og nominerte, og Aptomar er veldig stolte over å komme på denne celebre listen. Denne nominasjonen vil bidra til økt fokus på Aptomar som selskap, noe som kommer både våre ansatte, kunder og eiere til gode, sier Lars Solberg, CEO i Aptomar.

Verdens største
Aptomar leverer sensorer, systemer og tjenester under fanen Tactical oil spill management. Gjennom å ha utviklet en unik sensor for å avdekke tykkelse av olje på havoverflaten har Aptomar innarbeidet seg i nasjonale spesifikasjoner for oljevern over hele verden. Basert på denne unike sensoren har Aptomar utviklet et helhetlig system bestående av samhandlende sensorer, arbeidsprosesser, trening og øvelser som knytter hav og land sammen i en oljevernaksjon.

– Aptomar har jobbet målrettet med en klar strategi siden oppstarten i 2005, noe som har gitt resultater. Selskapet er i dag verdens største leverandør av beslutningsstøttesystemer til olje og gassnæringen innen beredskap. Selskapet har hatt en internasjonal sterk vekst, hvor Brasil, Mexicogulfen og det kaspiske hav har vært i fokus. Vi vil fortsette å ekspandere inn i nye geografiske segmenter i årene fremover, sier Solberg som leder selskapet som i dag teller 28 ansatte.

Gjør butikk av kunnskap
Gründerne i Aptomar har vist at det er fullt mulig å gjøre butikk på den kunnskapen som utvikles i teknologimiljøene i Trondheim.

– Vi har hatt gleden av å jobbe sammen med gründerteamet fra starten av, og vi føler oss derfor litt delaktig i selskapets suksess. Produktene til Aptomar har en viktig plass i oljevirksomhetenes beredskap for oljeutslipp, og vil redusere konsekvensene for miljøet dersom et uønsket oljeutslipp skulle forekomme. Dette er altså ikke bare lønnsomt for bedriften, men i aller høyeste grad også for miljøet, sier direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge Sør-Trøndelag.

Belønner verdiskapere
Innovasjon Norge følger bedrifter fra tidlig fase, bidrar med markedskompetanse og deltar i finansiering av utviklingsprosjekter. Når de er klare til å gå ut i verden, står vi til rådighet gjennom våre 38 kontor i utlandet. Ved å benytte seg av våre tjenester internasjonalt, kommer bedriftene raskere til de rette kontaktene.

På Signalkonferansen 3. juni deler Innovasjon Norge også ut priser til Årets gründer, Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Årets gründer
Green Tech Marine fra Vest- Agder 
Nordic Nanovector fra Oslo
Secure-NOK fra Rogaland

Årets bedrift
Aptomar fra Trondheim
Coldwater Prawns fra Møre og Romsdal 
Rock Pocket fra Vestfold

Årets innovasjonsmiljø
Sintef Raufoss Manufacturing/Vestre Toten kommune fra Oppland
VinterTroms
Ålesund kunnskapspark fra Møre og Romsdal

Årets verdiskaper
Hedersprisen utnevnes på Signalkonferansen

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top