Lukk

Pøbelprosjektet starter opp i Lister

(AGDER PRESS): NAV Lister har inngått avtale med Pøbelprosjektet om kurs i 26 uker for arbeidssøkende ungdommer. Målet er jobb - og oppstarten er i morgen!

– Vi er glade for tilliten NAV Lister viser oss, og gleder oss til å bidra til at flere ungdommer som av ulik årsak står utenfor skole- og arbeidsliv skal få en «ny start» og komme seg i jobb, sier pøbelideolog Eddi Eidsvåg.

Lister er et distrikt i den vestligste delen av Vest-Agder fylke, og omfatter de seks kommunene Farsund, Flekkefjord, Hægebostad, Kvinesdal, Lyngdal og Sirdal. Kurset går over flere uker med gruppeundervisning av deltakerne, og påfølgende praksis på vei til jobb med oppfølging fra pøbelveiledere.

– En stor analyse fra DNV GL, tidligere Norske Veritas, viser at en krone til Pøbelprosjektet gir ni kroner i samfunnsnytteverdi, og det er fordi vi får ungdom som står helt utenfor skole- og arbeidsliv inn i arbeid og annen verdiskapende aktivitet. Vi håper og tror det er dette som er viktig for Lister, sier Eidsvåg.

Pøbelprosjektet har tilsvarende leveranser i Elverum, Kongsvinger, Oslo, Akershus, Lier, Drammen, Røyken, Drangedal, Kragerø, Arendal, Grimstad, Lillesand, Birkeland, Søgne, og Rogaland, Stavanger.

Pøbelprosjektet har opprettet et eget avdelingskontor i Lyngdal i forbindelse med samarbeidet.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top