Lukk

Inviterer til debatt om oppgavedeling i Arendalsuka

(AGDER PRESS): Under Arendalsuka 15.august skal det debatteres om oppgavefordeling i helsetjenesten. Frykten for personellkrisen i helsetjenestene har vært stor.

Foto: Daniel DeNiazi via Flickr

Seansen starter med at Bent Ronny Mikalsen i Norsk Radiografforbund (NRF) og forbundslederne i Norsk Ergoterapeutforbund og Norsk Fysioterapiforbund snakker om hvordan bredden av norske helseprofesjoner kan brukes for å jobbe smartere, slik at den fryktede personellkrisen i helsetjenestene løses og flere pasienter får riktig hjelp til riktig tid.

Helsepersonellkommisjonen har pekt på at oppgavedeling mellom helseprofesjoner er et av viktige tiltak for å møte den varslede personellkrisen innen helsetjenestene.

Helseprofesjoner på tvers må stå sammen for å tenke nytt og bredt. Hvem som skal gjøre hvilke oppgaver, må diskuteres. Vi som helsepersonell sitter selv med nøkkelen til hva vi kan bidra med utover det vi gjør i dag, og vi har kunnskapen om hvordan vi kan få det til, mener de tre forbundslederne.

Etter at forbundslederne har sagt sitt, vil lederen i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen (H), debattere sammen med legeforeningens president, Anne-Karin Rime.

Et raskt søk i Arendalsukas program viser at hele 326 av arrangementene handler om helse.

Debatten finner sted på Strand Café i Arendal sentrum.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top