Lukk

Flere utsatt for Phishing i Agder

(AGDER PRESS): Politiet i Agder kunne i slutten av juli advare folk om pågående svindel. De har opplevd av å bli nedringt av folk som er utsatt for Phishing.

iphone screen showing icons on screen

Foto: Piotr Cichosz

Facebook går nettpatruljen til Agder politidistrikt ut å advare om svindel. De har nemlig fått flere henvendelser fra folk som har blitt utsatt for Phishing.

Phishing er forsøk på å få tak i sensitive opplysninger ved å utgi seg for å være en pålitelig organisasjon. Dette kan bla. skje ved oppfordring om å følge tilsendte lenker, eller betale falske regninger sendt via e-post, forklarer politiet.

Men det er ikke bare phishing de opplever av å få henvendelser om. De opplyser også om at folk får svindel-SMS og oppringninger fra svindlere på telefon.

Gjennom tiden har stadig flere saker om svindelforsøk økt, og politiet har i innlegget nevnt flere ulike metoder, hvor svindlerne har som mål å lokke til seg brukerne til å klikke inn på lenker for å oppgi sensitive opplysninger.

Dessverre har blant annet kjærlighetssvindel blitt et heftig problem i distriktet, hvor stadig eldre folk blir lokket til pornografiske innhold og meldinger fra lettkledde kvinner om at de trenger en mann i sitt liv.

– Opprettelse av falske profiler på datingsider hvor svindlerne bygger relasjoner over tid, og videre ber om penger, ofte fordi de står i en «nødsituasjon». Ikke la deg lure!, advarer politiet.

De ber folk om å se godt etter falske profiler og være varsom hvem man kommer i kontakt med. De ber også folk om å sende dem en melding dersom du er utsatt. Hos politiet kan du få råd og videre hjelp for hvordan du kan være litt mer årvåken for slike situasjoner.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top