Lukk

Oppfordrer nordmenn til å onanere mer

(AGDER PRESS): 8.august er datoen der man feirer den Internasjonale Orgasmedagen. Fortsatt er nordmenn dårlig på å onanere.

persons hand with red nail polish

Foto: Womanizer Toys

Hvert år gjennomfører Nytelse.no en stor sexundersøkelse som kartlegger nordmennssexvaner. I fjor svarte 60% at de nesten alltid, eller alltid fikk orgasme under samleie, i år har tallet sunket til 55%. Hvis man ser kun på kvinner er det bare halvparten som får orgasme nesten alltid eller alltid.

– Vi ser at de eldre aldersgruppene har noe høyere prosentandrel, noe som ikke er så overraskene da de har blitt mer trygge på, og kjent med egen kropp, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad

Den Internasjonale Orgasmedagen, dagen som hyller sex, er skapt og promotert av sexaktivisten Alexander Hirka. Dagen markeres 8. august, og det finnes bare en riktig måte å feire orgasmedagen på, nemlig med orgasme.

En undersøkelse utført av University of Kansas viser nemlig at nesten 8 av 10 jenter har faket orgasme.

– Det er også veldig mange kvinner som aldri har opplevd orgasme. Det vil vi i Nytelse.no gjøre noe med. Vi syns derfor orgasmedagen er viktig for å spre kunnskap om orgasme for kvinner, sier Sexologen.

Onaner mer

– For å oppnå orgasme er det viktig at kvinnen selv blir godt kjent med egen kropp, slik at hun kan forklare hva som må til for å oppnå klimaks. Onani er derfor svært viktig, og man bør lære seg tre forskjellige teknikker som gir orgasme, forklarer Ebbestad

Mer enn penetrering

Det er også viktig å fortelle partner at det oftest må mer til enn penetrering, og at klitoris ikke bare er en knapp man trykker på, men at den faktisk er stor, (opp langs hele skjeden) og at den er veldig følsom.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top