Lukk

Forventede snøforhold i uke 8

(AGDER PRESS): Mer snø enn vanlig i lavlandet og i kyststrøk i Sør-Norge, men mindre snø enn vanlig i fjellområdene. Det ventes generelt lite nysnø i løpet av uke 8.

I Finnmark og Troms er det omtrent som normale snøforhold for årstiden, det er noe mer snø enn normalen på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark. Fra grensen til Nordland og til Bodø er det noe mer snø enn normalen for årstiden, mens det er noe mindre snø enn normalen fra Saltfjorden og sørover.

I Trøndelag er det noe mindre snø enn normalen for årstiden i kyststrøk og indre fjellstrøk, spesielt i Nord-Trøndelag. Det noe mer snø enn normalen for årstida i indre strøk fra Trondheim og sørover.

I kyststrøk og i lavlandet på Vestlandet til Agder er det mer snø enn normalen for årstiden, opp til dobbelt så mye snø enn det pleier å være på denne tiden. I indre fjellområder er det fortsatt mindre snø enn normalen for årstiden, inntil halve snømengder enn normalen enkelte plasser.

Langs kysten av Østlandet er det fremdeles mer snø enn normalen for årstiden, spesielt fra Østfold og opp til Flisa. I fjellet er det fortsatt mindre snø enn normalen, inntil halve snømengder enn normalen for årstiden.

Det ventes en kald og tørr værtype i uke 8.

Rapport om snømengder legges ut hver onsdag på www.nve.no og daglige oppdaterte snøkart finnes på www.seNorge.no .

Husk også skredfaren, følg med på www.yr.no og www.snoskred.no ! Les mer om NVEs arbeid med snøskredvarsling på: www.nve.no/snoskredvarsling .

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top