Lukk

Astrid Skreosen kan bli “Årets gründerkvinne 2013”

(AGDER PRESS): Seks kandidater kjemper med nebb og klør for å bli kåret til “Årets gründerkvinne 2013”. Astrid Skreosen bak selskapet ASAP Norway AS er en av de seks finalistene og med i kampen om å vinne én million kroner.

For femte år på rad skal “Årets gründerkvinne” kåres. Alle de seks kandidatene er gode rollemodeller og gode forbilder for andre entreprenører, men kun én kan vinne.

– Det er kjempegøy med gründernominasjon sammen med 100-årsjubileet for kvinners stemmerett, sier Astrid Skreosen.

Løsningen på et problem
Astrid Skreosen jobbet mange år som sykepleier på fødeavdelingen ved Skien sykehus, og irriterte seg over at underlagene som fantes aldri passet fødesengene.  Det var da hun fikk ideen om å lage et superabsorberende sengelaken for helsevesenet.

I samarbeid med SINTEF, utviklet hun et millimetertynt laken som har helt spesielle egenskaper tilpasset fødesenger. Lakenet har lav vekt, bidrar til mindre søl og lekkasjer og reduserer arbeidsbelastningen, samtidig som det reduserer faren for smitte og infeksjoner. I mars 2012 møtte de første nyfødte verden på superabsorberende laken fra ASAP Norway AS.

ASAP Norway AS har stort internasjonalt potensiale med sitt produkt. Produktet er ikke bare mer hygienisk, men kan også være kostnadsbesparende. Astrid jobber også med nye forretningsområder for produktet som f.eks. ambulanser og operasjonssaler. ASAP Norway er allerede inne på både den svenske og danske markedet.

– Produktet blir tatt like entusiastisk mottatt i Sverige og Danmark som i Norge, og det er moro, forteller Skreosen.

Stolte
Innovasjon Norge, Telemark er stolte over at Skreosen skal representere fylket i den prestisjefulle kåringen. 

– Alle som har fulgt Astrid Skreosen fra dag en, smiler og tenker selvfølgelig når hun nå er nominert til finalen i Årets Gründerkvinne. Astrid hadde en klokketro på at hun skulle lykkes med dette med en sunn åpenhet for at hun trengte hjelp. Hennes evne til å være målrettet og uredd, med en fortellerevne og et smittende engasjement har gitt henne et nettverk av gode hjelpere. Vi er stolt over å være en av dem. Men ikke minst har hun fått frem løsninger med et fantastisk potensiale vi tror vil bli tatt i bruk i mange sammenhenger og i alle verdenshjørner, sier Bård Stranheim, leder Innovasjon Norge, Telemark.

Hva er “Årets gründerkvinne”?
Årets gründerkvinne er en del av Innovasjon Norges nasjonale kvinnesatsing og entreprenørskapssatsing. Dette er et samarbeid mellom Nærings- og Handelsdepartementet og Innovasjon Norge med en prisutdeling 8. mars, der en gründerkvinne belønnes med én million kroner til et vekstprosjekt i sin gründerbedrift.

De seks nominerte er:
Astrid Skreosen (37), Telemark – ASAP Norway AS
Silje Rabben (26), Sør-Trøndelag – Kaliber Industridesign AS
Anne Marthe Dalseide (30), Hordaland – Propio AS
Annette Skeie Jakobsen (34), Vest Agder – SmartCare AS
Anne Kristine R. Grude (40), Oslo – Socialboards AS
Linda Svedal Walsøe  og Ragnhild Wik (42), Østfold – Wik & Walsøe AS

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top