Lukk

Nord slår sør i Skolefrukt

(AGDER PRESS): Elever på rene barneskoler (1-7 skoler) som begynner på skolen i Finnmark har mye større sjanse for å få utdelt frukt på skolen sammenliknet med elever i Vest Agder. I Finnmark har 9 av 10 barneskoler en skolefruktordning, mens bare 1 av 4 barneskoler i Vest-Agder har det samme.

Alle barneskoler i Norge (1-7) har mulighet til å tilby en skolefruktordning der staten subsidierer frukten med 29 %. Som oftest er denne skolefrukten foreldrebetalt, men noen skoler velger også å kjøpe inn frukt fra sitt eget budsjett.

Men det er store forskjeller i de norske fylkene. I Finnmark og Nordland er det klart flest barneskoler som tilbyr elevene sine frukt, mens Vest-Agder er klart på bunnen.

– Det viser seg at dette har vært svært stabilt de siste årene, og de samme fylkene var også på topp og bunn så langt tilbake som høsten 2009. De barneskolene som ikke har Skolefrukt er det svært vanskelig å få med på en slik ordning, forklarer Tore Angelsen, prosjektleder for Skolefrukt i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Mange skoler tror at det er mer arbeid med ordningen enn det som er realiteten. For å forenkle arbeidet for skolene har vi en administrasjon rundt dette der foreldre betaler direkte inn til Skolefrukt og skolene får lister med oversikt over påmeldte elever.

Frukten blir levert av fruktgrossister til skolene, det lånes ut gratis svalskap der frukten oppbevares og skolene får fruktkasser som benyttes til utdeling på skolen.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top