Lukk

Rekordmange går for integrering på Galdhøpiggen

(AGDER PRESS): 1300 personer blir med på årets sprekest integreringsprosjekt: Til Topps 4. og 5. juni 2010!

– Frivilligheten spiller en svært viktig rolle i integreringen. Den økende interessen for å bidra som frivillig i integreringsaktiviteter og arrangement som ”Til Topps”,  viser at det er viktig å legge til rette for lokale møteplasser. Sammen blir vi mer som hverandre, sier Børge Brende, generalsekretær i Røde Kors i Norge, som blir med på turen til Norges høyeste fjelltopp sammen med president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.

Det er Røde Kors i Norge og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som samarbeider om prosjektet, som er et turarrangementet der deltakerne får mulighet til å gå tur til Galdhøpiggen eller i området rundt. Det er til sammen fem ulike turalternativer.

Deltakerne kommer fra hele landet, og består blant annet av lokale Røde Kors-grupper, asylmottak, flykntingekontor i kommuner, norskopplæringssentre og skoleklasser. I fjor var H.KH. Kronprins Haakon med, sammen med 1000 mennesker fra over 50 ulike nasjoner.

Blinde Tahir Hussain og Vidar Bøe deltar
I år skal blinde Tahir Hussain og hans ledsager Vidar være med å bestige Galdhøpiggen. De to ble kjent for det norske TV-publikumet i fjor gjennom TV 2-dokumentaren ”Sykkeldrømmen”. Vidar Bøe ble senere tildelt ildsjelprisen på årest Idrettsgalla for sin frivillige innsats for idrett og ungdom gjennom 40 år.

– Vi vil gjerne bidra til å løfte budskapet om at alle skal med – uansett hudfarge eller funksjonshemning. Alle kan nå sin topp når man støtter og hjelper hverandre, sier Bøe.

Det er tredje år arrangementet arrangeres. Mange av deltakerne danner lokale turgrupper i forkant og trener sammen mot sommerens høydepunkt. Målet med Til Topps er å bidra til kontakt mellom mennesker og til varige nettverk gjennom frivillighet mellom minoritet og majoritet i lokalmiljø.

De største gruppene har mellom 40 og 60 deltakere og kommer fra:
Bømlo Frivillighetssentral, Oppland Røde Kors, Rogaland Røde Kors, Hamar kommune, Lillehammer læringssenter og Aust-Agder Røde Kors. 

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top