Lukk

To strømbrudd pr kunde i 2008

(AGDER PRESS): NVEs statistikk for strømbrudd i 2008 viser at leveringspåliteligheten i Norge fortsatt er stabilt god. Utfallet av en kraftlinje i Møre og Romsdal gjorde at antall strømbrudd pr. kunde økte med 0,1 prosent fra 2007 til 2008.

– Mengden ikke levert energi, det vil si den mengden energi som hadde vært levert til sluttbrukerne dersom avbruddet ikke hadde inntruffet, utgjorde 0,14 ‰ av den totale mengden levert energi (MWh/GWh). Dette er noe høyere sammenliknet med 2007, men leveringspåliteligheten i Norge er stabilt god, sier avdelingsdirektør Marit Lundteigen Fossdal, i NVE.

NVEs rapport for avbruddsstatistikk er nå tilgjengelig på www.nve.no . Rapporten viser resultatene på både lands-, fylkes-, nettselskaps- og sluttbrukergruppenivå. Sogn og Fjordane og Aust-Agder hadde den største økningen av antall avbrudd pr sluttbruker sammenliknet med 2007, mens Finnmark og Telemark hadde størst reduksjon. Med avbrudd menes det vi i dagligtale kaller strømbrudd.

Sluttbrukerne hadde i snitt 2,1 langvarige avbrudd, og opplevde i sum en gjennomsnittlig avbruddstid på to timer og 30 minutter. De langvarige avbruddene hadde en gjennomsnittlig gjenopprettingstid på en time og 12 minutter.

Videre var det gjennomsnittlig 2,1 kortvarige avbrudd per sluttbruker, og sluttbrukerne opplevde i gjennomsnitt en avbruddstid på ett minutt og 42 sekunder. De kortvarige avbruddene hadde en gjennomsnittlig gjenopprettingstid på 48 sekunder.

Grunnlaget for statistikken

Avbruddsstatistikken for 2008 er utarbeidet på grunnlag av innrapportert data fra 133 nettselskap, ca 129 000 rapporteringspunkter og ca 2,75 millioner sluttbrukere. Samlet levert energi til sluttbrukerne var 109,6 TWh. Dette inkluderer utkoblbart forbruk, men er eksklusiv overføringstap i nettet.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top