Lukk

Konkurstallene litt lavere i mars

(AGDER PRESS): I mars i år var det litt færre konkurser enn i mars 2012. For årets tre første måneder ligger konkurstallene på samme nivå som for første kvartal i fjor.

I mars ble det registrert 444 konkurser og tvangsavviklinger i hele landet, mot 451 i mars 2012, en nedgang på 1,6 prosent.

I mars hadde Vest-Agder den største nedgangen i registrerte konkurser og tvangsavviklinger, med 37,5 prosent. I Hordaland ble det registrert en nedgang på 35,9 prosent, og i Troms var det 35,3 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i mars 2012.

Kvartalstall
I januar, februar og mars i år ble det til sammen registrert 1 368 konkurser og tvangsavviklinger i hele landet, mot 1 357 i den tilsvarende perioden i fjor, en stigning på 0,8 prosent.
Størst økning hadde Sogn og Fjordane, med 75,0 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger enn i første kvartal 2012. I Aust-Agder steg tallet med 42,9 prosent og i Hedmark med 11,9 prosent.

Hva er konkurs og tvangsavvikling ?

Konkurs åpnes når en person eller et selskap ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser eller når aksjekapitalen for selskapet er oppbrukt.

Tvangsavvikling åpnes når et selskap har meldt oppløsning, men unnlatt å melde endelig sletting i Foretaksregisteret – eller når et selskap etter gjentatte purringer fra Foretaksregisteret ikke har meldt inn styremedlemmer, styreleder, daglig leder og revisor. Et selskap kan også tvangsoppløses hvis det ikke sender inn årsregnskap.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top