Maneten skal være av type klamremanet, en manet som opprinnelig er utbredt over store deler av det subtropiske Stillehavet. Klamremanet har senere spredt seg til blant annet Atlanterhavet, der den har blitt observert i Nordsjøen og Skagerrak senere tid, ifølge Havforskningsinstituttet.
Ifølge Agderposten, som omtalte saken først, skriver at maneten har økt i antall langs Sørlandskysten siden 2018. Ifølge familien ble maneten funnet av en familie skulle bade på Tromøya i Arendal freadag.
Maren Høst Lystvet var sammen med sin familie for å bade. Hun sier til VG at hun måtte google for å finne ut hvilke art det var snakk om.
– Så da googlet vi det, kom frem til at det var en klamre-manet, og så at den var ganske giftig. Vi leste at man burde ta de opp, og så drepe de, men den svømte veldig fort, så vi fikk ikke tatt den opp, forteller hun til avisen.
De fant ut at den var veldig giftig. De bestemte seg for å bade veldig fort for å unngå å komme borti den.
Tone Falkenhaug som er forsker ved Havforskningsinstituttet sier til TV 2 at det er ofte på lokale steder man finner maneten. Hun ber folk som ser en slik manet tar kontakt med Havforskningsinstituttet.
Giften kan forårsake alvorlige symptomer hos mennesker. Symptomene innebærer sterk smerte, muskelkramper, pustevansker og hevelser, ifølge helsebiblioteket.