Lukk

Nesten 1300 skogbranner i Hellas

(AGDER PRESS): I juni kjempet brannmannskap mot nærmere 1300 skogbranner. Tall viser at det er over dobbelte av det som ble registrert i samme måned i fjor.

gray plane above mountains

Foto: Ante Hammersmit

Med en temperatur på 44 grader og mye tørke i juni har brannmannskapet hatt mer enn nok å gjøre. Tørke og kraftig vind er noe av det som gjør slukningsarbeidet utfordrende.

Tall fra myndighetene viser bare at brannmannskapet hadde 1281 oppdrag i juni-måned, som omhandler skog- og krattbranner. Samme tid i fjor lå tallet på 533. Dette er tall som nettstedet Barrons også har offentliggjort.

Det er spesielt i Aten-området og på øya Chios og halvøya Peloponnes som har vært rammet av skogbranner.

De varme temperaturene vil fortsette de neste dagene og langt ut i juli-måned, tror meteorologene i Hellas. Forskerne har også ment at klimaendringene er en av grunnene til risikoen for ekstremvær økes.

Den greske avisen Kathimerini skriver at over 9.800 hektar av områder er totalt brent. Myndighetene kunne tidligere i år gå ut med at politikerne var enige om å vedta om en sterk bemanningsnorm i brannvesenet, i håp om å ha nok ressurser til å slå ned skogbrannene.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top